Ваш надійний бізнес-партнер!
Залишити заявку
Головна
Про нас
Питання та відповіді
Країни
Статті
Послуги
Контакти
Наші переваги
  • Більше 8 років на ринку
  • Більше 2000 клієнтів
  • Імпорт-експорт, 220 країн
  • Фрахт/доставка «під ключ»
  • Персональний консультант
  • Індивідуальний підхід до оформлення документів

Який вид морської контейнерної доставки вибрати - FCL або LCL?


Морські контейнерні перевезення займають суттєву роль в міжнародних переміщеннях вантажів. Вони відрізняються підвищеною безпекою транспортування, дозволяють транспортувати практично необмежені обсяги продукції. Висока збереження вантажу забезпечується використанням для перевезення контейнерів. Металічні бокси спрощують навантаження вантажу на корабель і його доставку з порту на склад. У свою чергу, замки і опломбування дверей митними органами мінімізує доступ до контейнера з боку третіх осіб.

В контейнерних перевезеннях часто зустрічаються поняття LCL і FCL. У даній статті ми докладніше розкриємо обидва цих поняття і розглянемо переваги кожного. Це дозволить вам краще орієнтуватися у виборі конкретного варіанту для перевезення власного вантажу.

LCL і FCL є абревіатури англійських слів. FCL (Full Container Load) - повне завантаження контейнера, що означає оренду всієї площі боксу для перевезення вантажу. У свою чергу, LCL (Less Container Load) являє собою оренду певної кількості простору контейнера.

Особливості та переваги LCL

Фактично, LCL використовується при перевезенні збірних вантажів. У разі доставки невеликої партії товару немає сенсу орендувати весь контейнер. Значно економніше буде розділити загальну площу з іншим замовником. Наприклад, стандартний контейнер 20 'містить близько 28 кубічних метрів. Коли обсяг вантажу становить 15 кубічних метрів, під час перевезення LCL не доведеться оплачувати оренду інших 13 кубічних метрів. Їх займе вантаж іншого замовника або навіть декількох.

У числі переваг LCL для бізнесу можна виділити відсутність необхідності в збереженні великих обсягів товарів на складі. Така контейнерна перевезення забезпечить стабільний потік запасів в порівняно невеликих обсягах. Власники малого і навіть середнього бізнесу часто вибирають такий варіант.

Особливості та переваги FCL

Поставки FCL використовуються у випадках відправлення вантажів, які заповнюють більшу частину або навіть весь обсяг контейнера. На відміну від LCL, під час перевезення FCL контейнер орендується одним вантажовідправником. Такий варіант підходить в разі необхідності перевезення великих партій товарів, що також несе в собі істотну фінансову економію. Сюди відноситься як оренда згаданого контейнера 20 ', так і 40'.

При FCL також істотно скорочується час вивантаження, адже контейнер містить вантаж одного замовника. Тобто, по прибуттю вантажу в порт, його митне очищення і відправка на склад одержувача займе значно менше часу, ніж LCL.
Чи існують недоліки LCL і FCL?

В даному питанні слід завчасно розглянути всі особливості кожного з варіантів. В першу чергу, потрібно розуміти, що при LCL один контейнер використовується одночасно декількома вантажовідправниками. Отже, потрібно приділити більше уваги упаковці вантажу, маркування та наявності піддонів, якщо в цьому є необхідність. Облік подібних деталей дозволить мінімізувати шанси пошкодження вантажу під час перевезення. Звичайно, під час перевезення FCL це також потрібно враховувати.

У числі недоліків LCL також присутні можливі затримки при митному очищенню. Знову ж таки, це обумовлено наявністю декількох замовників. Наприклад, доставка Wingo відбувається налагодженими транспортними каналами, а також через власний митний термінал в Борисполі, що дозволяє мінімізувати терміни розмитнення.   

Якщо ви новачок в перевезеннях вантажів і не знаєте, що вибрати для свого вантажу: LCL або FCL, варто заручитися допомогою досвідченого перевізника. Так у вас з'явиться можливість отримати розширену консультацію і конкретні поради.