Ваш надійний бізнес-партнер!
Залишити заявку
Головна
Про нас
Питання та відповіді
Країни
Статті
Послуги
Контакти
Наші переваги
  • Більше 8 років на ринку
  • Більше 2000 клієнтів
  • Імпорт-експорт, 220 країн
  • Фрахт/доставка «під ключ»
  • Персональний консультант
  • Індивідуальний підхід до оформлення документів

Види морської доставки і їх переваги


Послуги з перевезення вантажів морем є одним з найдавніших способів доставки вантажів на далекі відстані. Незважаючи на те, що з часом з'явилися інші більш швидкі транспортні засоби, морські перевезення до сих пір зберігають свою популярність. Такий вид доставки поєднує в собі оптимальну вартість і порівняно високий рівень безпеки при перевезенні. Крім того, на кораблі можна перевозити як невеликі збірні партії товарів, так і великогабаритні вантажі. У порту відправки вантаж завантажується в контейнер і розвантажується вже після прибуття. Тобто, в ході доставки немає потреби перевантажувати вантаж при зміні транспортного засобу.



Морські контейнерні перевезення діляться на дві основні групи:

  • FCL (Full Container Load) – означає, що в морській лінії орендується цілий контейнер під запол-ня вантажу одного замовника. Такий тип перевезення буде доречний при необхідності доставки великих партій товарів. Компанія Wingo виконує відправку цілих контейнерів в розмірах: 20', 40', 40' High Cube та інших.
  • LCL (Less Container Load) – збірні контейнерні перевезення. Якщо у замовника перевезення вантажу недостатньо для заповнення цілого контейнера, він може розділити його з іншими відправите-лями. Тобто, в одному контейнері буде розміщуватися вантаж для кількох замовників. Про-цедура підготовки вантажу до відправки відбувається через консолідаційний склад і підкріплюється єдиним документом. Компанія Wingo працює з коносаментами MBL/HBL, що гарантує якість послуги. Тарифікація відбувається за один кубічний метр, який орендується в контейнері.

При здійсненні доставки морем компанія Wingo пропонує фрахт або перевезення «під ключ». Кожен із зазначених типів має власні перевагами і особливостями:

  • Фрахтова ставка становить безпосередньо оплату за доставку вантажу морем. Розмір суми залежить від габаритів вантажу і протяжності маршруту. Можливі також додаткові рас-ходи, пов'язані з документами, які надаються при завантаженні / вивантаженні контейнера в порту. При перевезенні великої партії вантажу, можлива значна економія часу і коштів. До того ж, доставка вантажу відбувається з мінімальними ризиками його пошкодження. У числі мінусів фрахту морем слід назвати потребу в додатковому транспортному засобі для переміщення вантажу з порту на потрібний склад. 
  • Доставка вантажу морем «під ключ» є не тільки саму доставку вантажу, але і з проходження митних процедур, а також підготовку перевізником повного пакета документів. В першу чергу, послуга передбачає забір вантажу у постачальника в країні відправлення. Після того вантаж переміщається в порт, де відбувається його затаможка і завантаження на корабель. Як правило, в ході перевезення відбувається юридичне експедирування вантажу. На відміну від фрахту, послуга доставки «під ключ» передбачає страхування вантажу не тільки на період його перевезення морем, але і до моменту передачі замовнику. У компанії Wingo доставка «під ключ» займає від 45 днів і передбачає індивідуальний підхід до організації перевезення.

Морська доставка складається з декількох важливих етапів. Якість послуг, що надаються залежить від професіоналізму роботи компанії-відправника та кваліфікації її персоналу.